Opdrachtgever:
Hendriks Bouw/ Dura 
L
ooptijd:
Januari 2016-Oktober 2017

Oppervlakte:
15.000 m2

Installatie:
WKO, W, S, E, Sprinkler installatie

Een zeer succesvol vernieuwbouw project is opgeleverd. Het multifunctionele en duurzame gebouw Blaak16 ligt midden in de Rotterdamse binnenstad. Het schitterende pand omvat 15.000 m2 vrij indeelbare vloeren verdeeld over 12 verdiepingen, een parkeergarage voor 151 auto’s en een dakterras. Mede door de plaatsing van een WKO installatie hebben we al deze ruimtes voorzien van een uitstekend werkklimaat. Daarnaast hebben we de elektra, diverse werktuigbouwkundige, sprinkler- en sanitaire installaties gerealiseerd.
Het is gelukt om, met respect voor de originele architectuur en de omgeving van het pand, samen met alle betrokkenen de BREEAM excellent certificering, een Well certificering en het energielabel A te behalen!

“Blaak16, het eerste kantoorpand in Nederland met een Well Gold certificering!”

Historie: Nieuwsbericht 19 September 2017

Een geslaagd vernieuwbouw project is deels opgeleverd! Dit schitterende pand, in het zakencentrum van Rotterdam, heeft van binnen een totale make over gekregen. Vanaf het casco is alles geheel opnieuw opgebouwd. Mede door plaatsing van een WKO installatie is er nu een BREEAM excellent certificering behaald! Daarnaast hebben we de elektra, diverse werktuigbouwkundige, sprinkler- en sanitaire installaties gerealiseerd. De laatste stap is de oplevering van de 4 verdiepingen tellende garage medio oktober.