Designed by Powerhouse Company. Developed by RED Company. Photography by Sebastian van Damme. 

Opdrachtgever:
Pleijsier Bouw
Looptijd:
Januari 2018- Oktober 2019
Oppervlakte:
9.000m2
Installaties:
W, S, E, Sprinkler en WKO-installatie

Op kantorenpark Beukenhorst-Zuid in Hoofddorp staat het nieuwe hoofdkantoor van Danone. De filosofie van Danone “One Planet, One Health” is goed terug te vinden in de belangrijkste kenmerken van het pand wat is gerealiseerd met de focus op duurzaamheid, gezondheid in een comfortabele werkomgeving.

Onze opdracht voor dit fantastische project omvatte alle sanitaire, sprinkler, E- en W-installaties. Op het dak staan o.a. de luchtbehandelingskasten en zonnepanelen van het pand en realiseerden wij het klimaatplafond en een WKO-installatie. Deze zorgt voor hoge temperatuur koeling en lage temperatuur verwarming voor o.a. het klimaatplafond.

Het uiteindelijke doel is het behalen van een WELL Gold en een LEED Gold certificering. De reviews van deze certificering lopen op dit moment nog. Het pand is voorzien van kantoren, vergaderruimten, focusruimten, een fitnessruimte, een restaurant, een keuken en een atrium waar met enige regelmaat een zogenaamde “town-hall meeting” wordt gehouden.

Een gemeenschappelijke park inclusief parkeergarage met 36 “slimme laadpalen” verbindt dit bijzonder duurzame pand met het nieuwe hoofdkantoor van Asics, een eerder door ons gerealiseerd project.