Opdrachtgever:
Gemeente Rotterdam

Concert- en congresgebouw De Doelen in Rotterdam wordt in meerdere fases verduurzaamd. Gemeente Rotterdam heeft ons in de eerste fase betrokken voor de realisatie van een WKO-installatie, tevens plaatsen wij een dry cooler in combinatie met een brondoublet. Beide installaties vervangen deels de huidige aansluiting op stadsverwarming en wel alle aanwezige koelmachines, dit is een grote stap in de verduurzaming op het gebied van de opwekking van warmte en koude.

In de fases die volgen maken wij 17 luchtbehandelingskasten geschikt voor lage temperatuur verwarming/koeling, deze werken nu door middel van stadsverwarming op hoge temperatuur en laagtemperatuur gekoeld water. Deze aanpassingen zorgen voor een aanzienlijke verlaging van het energieverbruik.
De 4 luchtbehandelingskasten ten behoeve van de foyer en de garderobe van de Grote Zaal worden volledig vervangen en zorgen bij oplevering voor warmteterugwinning en koeling.

In de derde en laatste fase vervangen wij 3 luchtbehandelingskasten ten behoeve van het Jurriaans kwartier.

Naast deze werkzaamheden zullen wij ook de hoofdverdeelkast vervangen, (nood)verlichting en diverse sanitaire ruimtes verbouwen en krijgen de brandmeld- en ontruimingsinstallaties een upgrade of worden vervangen.