Opdrachtgever:
Aurelius
Looptijd:
September 2009-Januari 2011
Oppervlakte:
2.500 m2
Installatie:
W, S en E en WKO installatie

Dit project bestond uit de verduurzaming van monumentaal pand De Tempel van label G naar label A. Het verhogen van het comfort klimaat in overleg met de gebruiker, verlaging van het energieverbruik met behoud van monumentale waarden en gefaseerde inhuizing. De werktuigbouwkundige implementatie en het ontwerp van de installaties is verricht door Roodenburg.

In samenwerking met de gebruiker en Roodenburg zijn de energieprestaties verzameld en prestaties in kaart gebracht, waaruit blijkt dat de prestaties nog veel beter zijn als in de basisconfiguratie is opgesteld.

Inmiddels is het pand aangekocht door Triodos Vastgoedfonds dat uitsluitend belegd in hoogwaardig duurzaam vastgoed. Duurzaam vastgoed houdt rekening met het efficiƫnt gebruik van middelen en de impact op het individu en het milieu gedurende de levenscyclus van een gebouw.
De gebouwen moeten voldoen aan de Triodos toets voor duurzaam vastgoed. Dit model is bijzonder omdat het gebouw niet als een op zichzelf staand object wordt beoordeeld maar veel meer als subject door ook lokale omgeving, de gebruiker en ook voor de eigenaar belangrijke financiƫle rendement in de duurzaamheidsbepaling te betrekken. Dit betekend dat de gebruikers er prettig en gezond in kunnen werken. Het milieu niet bovenmatig wordt belast. Het pand een goed rendement heeft. Voldoet aan alle eisen op fysiek en ruimtelijk niveau.

De Tempel staat bij Triodos met stip op nr. 1 met de hoogste gemiddelde score van alle panden van het fonds.

“Middels deze aanbevelingsbrief wil ik u danken voor het uitstekende werk dat Roodenburg heeft geleverd. Het rijksmonument de Tempel is mede dankzij u succesvol gerenoveerd en opgewaardeerd van een energielabel ver onder G-niveau naar een duurzaam label A. Roodenburg heeft de verwachtingen volledig waargemaakt blijkens de EPA-U score. De flexibiliteit van Roodenburg en het oprechte plezier waarmee goed vakmanschap is geleverd, vormt aanleiding tot grote tevredenheid.”

Aurelius Monumenten BV